Sheltersuit: sociaal en duurzaam

In Nederland, maar ook in andere Europese landen, zijn steeds meer daklozen. Mensen die op straat leven hebben behoefte aan beschutting en daarvoor heeft Sheltersuit een water- en winddichte jas ontworpen die getransformeerd kan worden tot slaapzak. Deze Sheltersuits worden overigens ook aan vluchtelingen aangeboden.

Hergebruik
De buitenkant van de Sheltersuit bestaat uit restproducties van tentstof, de hengsels van de tas zijn gemaakt van autogordels en de voering in de mouwen en de kol is samengesteld uit restpartijen.
Maar het belangrijkste is natuurlijk de voering: daarvoor worden oude slaapzakken gebruikt.

Arbeidsparticipatie
De Sheltersuits, en overige producten, worden in eigen atelier gemaakt door vluchtelingen, werklozen en daklozen. Inmiddels heeft Sheltersuit 15 mensen in dienst. Dit zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. En het multiculturele team groeit nog steeds: inmiddels zijn er 100 hardwerkende vrijwilligers.

IPR Normag steunt dit mooie initiatief. Bent u ook geïnteresseerd? Kijk dan eens op de website van Sheltersuit. Naast uw donatie, kunnen ze ook oude slaapzakken goed gebruiken.